Wat kost het plaatsen van 12 zonnepanelen inclusief montage?

Zonnepanelen plaatsen is niet goedkoop, maar wel heel duurzaam. Je kunt je geld namelijk terugverdienen. Om dit te doen heb je genoeg panelen nodig om ook daadwerkelijk een verschil te zien in jouw energierekening. Om een duidelijker beeld te krijgen van de kosten vind je hieronder een uitgebreid antwoord op de vraag: wat kost het plaatsen van 12 zonnepanelen inclusief montage?

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

Wanneer je de prijs wil berekenen van zonnepanelen is het goed om te weten hoe deze prijs wordt opgebouwd. Het grootste onderdeel van deze rekensom is natuurlijk het zonnepaneel zelf, wat kan verschillen op basis van vermogen en kwaliteit. Daarnaast is het goed om stil te staan bij dingen zoals installatiekosten, omvormers, montagesystemen, bedrading en vergunningen en inspecties. Al deze kosten samen bepalen de totale prijs van een zonnepaneleninstallatie. 

Hieronder vind je de prijs van een zonnepaneel. 

Wat kost een zonnepaneel

Als je meer zonnepanelen op je dak laat installeren, kost dat meer geld in het begin. Maar dat betekent ook dat je je investering sneller kunt terugverdienen en uiteindelijk meer geld kunt besparen met zonnepanelen. De prijs van één zonnepaneel ligt meestal tussen de € 600,- en € 700,-, maar wanneer je te maken hebt met een duurder merk kan de prijs hoger uitvallen. 

12 zonnepanelen nodig? Deze prijs kun je verwachten

Om erachter te komen hoeveel je moet betalen voor 12 zonnepanelen gaan we even rekenen. Stel je voor dat je 12 zonnepanelen wilt kopen. Deze panelen kunnen samen 4.440 Watt aan zonne-energie opwekken. De prijs voor één Watt, oftewel een maat voor hoeveel elektriciteit de zonnepanelen kunnen maken, is € 1,81. Dus om de totaalprijs te berekenen, vermenigvuldig je het aantal Watts (4.440) met de prijs per Watt (€ 1,81). Dit betekent dat de 12 zonnepanelen in totaal € 8040,- kosten. 

Ondanks dat dit een hoog bedrag is, is het ontzettend voordelig om 12 zonnepanelen te laten installeren. Dit komt doordat de terugverdientijd ook korter is. Met deze zonnepanelen kun je dan ook elk jaar ongeveer € 1421,- besparen op je elektriciteitsrekening, waardoor je de zonnepanelen (onder ideale omstandigheden) binnen 6 jaar eruit hebt. 

Meer over dit onderwerp? Lees verder op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *